Tüm Bloglar
Alçak Gerilim Nedir? Nerelerde Kullanılır?
Ülkemizde üretim gösteren tüm santraller birbirlerine paralel bağlanarak enterkonnekte şebeke sistemini oluştururlar. Ev ve işyerlerinde kullanılan elektriğe evlerdeki prizler yardımıyla kolayca erişilebiliyor olsa da elektriğin kullanım noktasına ulaşması için çok uzun mesafeler kat etmesi gerekir. Elektrik enerjisini üreten enerji üretim santralleri genellikle yerleşim birimlerine uzak bölgelerde kurulur. Bazı bölgelerde ise kurulu bir enerji santrali bulunmaz. Bu sebeple üretilen elektriğin ülkenin her noktasına ulaştırılabilmesi için bir iletim ağı kurulur. Bu ağa elektrik şebekesi adı verilir. Ülkemizde üretim gösteren tüm santraller birbirlerine paralel bağlanarak enterkonnekte şebeke sistemini oluştururlar. Bu sayede üretilen enerji, üretim yerinden bağımsız olarak tüm ülkeye kesintisiz olarak ulaştırılır. Elektriğin iletiminde kullanılan şebekelere iletim şebekeleri, dağıtımda kullanılan şebekelere ise dağıtım şebekeleri adı verilir. Elektriğin kesintisiz olarak üretilip dağıtılması için, bu şebekelerin çok iyi şekilde planlanmış olması gerekmektedir. Bu sebeple hem kayıpların önüne geçmek, hem güvenli bir şekilde elektriği uzak mesafelere taşımak için elektrik iletiminde ve dağıtımında farklı gerilim seviyeleri kullanılır. Elektrik şebekelerinde kullanılan gerilim seviyeler şu şekilde sıralanır: Alçak gerilim şebekeleri (0 - 1 kV arası) Orta gerilim şebekeleri (1kV - 35kV arası) Yüksek gerilim şebekeleri (35kV – 154kV arası) Çok yüksek gerilim şebekeleri (154kV ve üzeri)
Astronomik Zaman Rölesi Öne Çıkan 4 Özellik
Astronomik Zaman Rölesi Öne Çıkan 4 Özellik Zaman röleleri, diğer adıyla zaman saatleri pek çok yerde kullanılan zaman ayarlayıcılarıdır. ENTES astronomik zaman rölelerini öne çıkaran farklı özellikleri bulunur. Zaman röleleri, diğer adıyla zaman saatleri pek çok yerde kullanılan zaman ayarlayıcılarıdır. Bu röleler belli bir zaman dilimine ayarlanır. Böylece bir olayın istenen zamanda yapılmasına olanak tanır. ENTES astronomik zaman rölelerini öne çıkaran farklı özellikleri bulunur.
Faz Koruma Rölesi Nedir? Ne İşe Yarar?
Faz Koruma Rölesi Nedir? Ne İşe Yarar? Faz koruma rölesi, elektrik devrelerinde kullanılan kritik bir güvenlik cihazıdır. Temel görevi, elektrik devresindeki faz sırasını denetlemek ve herhangi bir sorun durumunda cihazları ve sistemleri korumaktır. Bu röleler, elektrik devrelerinin düzgün çalışmasını sağlayarak önemli bir rol oynarlar. Faz koruma rölesi, elektrik devresinin faz sırasını izler ve doğru sırayı koruyarak çalışır. Faz sırası hatalıysa veya faz dengesizliği varsa, röle devreyi keser veya uyarı verir. Bu sayede ekipmanların zarar görmesini önler ve güvenliği artırır.
Zaman Rölesi Nedir? Zaman Rölesi Ne İşe Yarar?
Zaman Rölesi Nedir? Zaman Rölesi Ne İşe Yarar? Zaman röleleri, kumanda devresinde bulunan güç kontaktörlerinin kontrolünü sağlamakla ve kontaktörleri kumanda etmekle görevlidir. Zaman röleleri, devre veya makine olarak adlandırılan mekanizmaları belirli bir süre içerisinde veya bu sürenin sona ermesiyle çalıştıran ya da devreden çıkaran otomatik kumanda devre elemanlarıdır. Diğer bir deyişle zaman röleleri, bobinden enerji kesilmesi veya bobine enerji verilmesinin ardından geçen belirli bir süre sonunda kontakları durum değiştiren röle çeşididir.
Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Devlet Desteği
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, hazırladığı projede 2025’e kadar 81 ilde nüfusun yüzde 90’ ından fazlasının yaşadığı 600’ den fazla ilçede elektrikli araç satışını gerçekleştirmeyi hedeflemektedir. Tahmini olarak 2030 yılına kadar bu yaygınlaşma ilçe düzeylerinde yüzde 95’ in üzerine çıkması hedefleniyor. Sonuç olarak şehir kalabalığı ile hızlı şarj istasyonları çok daha fazla karşımıza çıkacaktır.
Elektrikli Araç Şarj İstasyonları Hakkında Genel Bilgiler
Elektrikli araç şarj istasyonları günümüzün popüler ürünlerinden biridir. Elektrik şarj istasyonları özellikleri bakımından elektrik enerjisi ile çalışan araçların şarj dolum işleminde kullanılan cihazlardır. Elektrik istasyonları artık pek çok bölge ve şehirde yaygınlaşmaya başladı. Tesla ve Togg araba markaları ile de oldukça tercih edilen bir yakıt türü haline geldi. Günümüzde ekonomik kullanım için de pek çok kullanıcı elektrikli araç kullanımı sağlıyor. Benzin ve dizel gibi yakıtlara kıyasla çok daha ekonomik bir kullanım sunuyorlar.